Poliklinika KorakPoliklinika Korak

dr. Darko Matić

dr. Darko Matić

Dr Darko Matić jedan je od vodećih stručnjaka na području traumatologije, sportske traumatologije i ortopedije u Hrvatskoj. Specijalizirao je opću kirurgiju, 2000. godine, na Klinici za traumatologiju Zagreb, a nakon brojnih stručnih usavršavanja u inozemstvu postaje i subspecijalist traumatolog, kao i ortoped. Danas je instruktor traumatologije i artroskopije na stručnim seminarima diljem Europe. U bogatoj karijeri učinio je preko 8000 artroskopskih operacija, 1000 rekonstrukcija ligamenata u zglobovima, te preko 5000 operacija prijeloma kostiju. Među prvima u Hrvatskoj izveo artroskopske rekonstrukcije prednjeg križnog ligamenta metodom Transfix, kao i Tight-Rope, artroskopske rekonstrukcije u ramenu, operacije prijeloma dugih kostiju usidrenim čavlom, te artroskopiju kuka. Među njegove rezultate liječenja spadaju i jedne od svjetski najvećih serija liječenje prijeloma u okolini zglobova hibridnim fikatorom i fikacije iščašenja ključne kosti Tight-Ropeom.

Od postignuća valja navesti da 2001. godine postaje međunarodni AO instruktor, a 2003. godine, instruktor artroskopskih tehnika, kada i organizira tečaj „Artroskopske tehnike koljeno i rame“ u Klinici za traumatologiju Zagreb. Od 2004.-2005. radi u Općoj bolnici Dubrovnik kao pozivni instruktor novih tehnika u ortopediji i traumatologiji, od 2005.-2012. radi u Općoj bolnici Pula kao kirurg i instruktor. 2007. Jedan je od organizatora međunarodnog simpozija “Složene ozljede ekstremiteta” u Dubrovniku. 2008. godine osniva i kreće s radom u vlastitoj Poliklinici Tendo, Banjole. 2010.-2012. Voditelj razvoja u Instrumentaria d.d. – razvoj hrvatskog Troch čavla; instruktorski tečaj za Samo TEP koljena Patras. 2013-14.ponovno se vraća na gostovanje u OB Dubrovnik, a u Zagrebu radi u Poliklinici Leptir, kao i Specijalnoj bolnici za ortopediju Arithera. 2015-2016. radi kao gost operater ortoped i traumatolog u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina. Trenutno radi u nekoliko zdavstvenih ustanova diljem Hrvatske, a stalno je zaposlen u Poliklinici Korak u Splitu.

Od 1997. godine do danas stručno se usavršavao u New Yorku, Salzburgu, Feldkirchu, Friburgu i Baselu. Dobitnik American-Austrian stipendije u Austriji. Jedan je od četiri europska stipendista AGA (Udruženja artroskopičara njemačkog govornog područja) za 2002.godinu. Vodio instrukcije iz artroskopskih i ortopedskih tehnika u Općoj bolnici Dubrovnik i Općoj bolnici Pula, na Arthrex-ovom artroskopskom tečaju u Barceloni i Salzburgu, te na AO tečajevima u Antalyji i Zagrebu (2002.-2013.g).

Od 1995. godine sudjelovao je na kongresima u Baselu, Kranjskoj Gori, Luzernu, Madridu, Budimpešti, Nici, Londonu, Rimu, Ateni, Innsbrucku, Portu, Oslu, Sidneyu, Lisabonu, Grazu, Salzburgu, Helsinkiju, Buenos Airesu, Ljubljani, Kairu, dobrim dijelom kao pozivni predavač, te na brojnim stručnim skupovima u Hrvatskoj.